Mann dømt til sju års fengsel for seksuelle overgrep mot døtre og niese

En mann i 50-årene fra Vennesla er i Agder lagmannsrett dømt til sju års fengsel for overgrep mot sine døtre fra de var åtte år gamle og sin 15 år gamle niese.

En mann er dømt til sju års fengsel for overgrep mot sine døtre og sin niese. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
En mann er dømt til sju års fengsel for overgrep mot sine døtre og sin niese. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert

Saken ble behandlet i lagmannsretten over fem dager i september 2020. Lagmannsretten stadfestet dommen fra Kristiansand tingrett fra november 2019. Dommen er forkynt for den tiltalte og er rettskraftig, opplyser Agder politidistrikt i en pressemelding.

Overgrepene fant i hovedsak sted i familiens hjem i Vennesla fra mars 2016 til august 2018. Mannen ble først etterforsket for overgrep mot sin niese, som da var 15 år gammel. Senere kom det fram at mannen også hadde begått overgrep mot sine to døtre i en periode på over to år, fra de var åtte år gamle.

Flere skjerpende omstendigheter

Retten mener det er flere skjerpende omstendigheter når det gjelder voldtekten av niesen, blant annet niesens alder og at det var en nær relasjon mellom tiltalte og fornærmede.

Mannen forgrep seg på niesen under besøk av henne i hans hjem med døtrene til stede i rommet. Tiltalte var klar over at fornærmede var sårbar, og handlingen representerte et grovt tillitsbrudd mot henne, skriver politiet.

Mannen ble også dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning til hver av de fornærmede jentene.

Dømt for mishandling

Mannen ble i september også dømt i Kristiansand tingrett for mishandling av sin daværende ektefelle og deres felles barn. Straffen ble satt til fengsel i ett år og kontaktforbud mot de fornærmede i fem år. De fornærmede ble også tilkjent erstatning på mellom 80.000 og 130.000 kroner.

Mannen har anket tingrettsdommen, og den er derfor ikke rettskraftig.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer