Mann dømt til fire års fengsel for sovevoldtekt

En mann i 20-årene er i Sør-Rogaland tingrett dømt til fire års fengsel for sovevoldtekt av en kvinne. Mannen anker dommen.

En mann er i Sør-Rogaland tingrett dømt til fire års fengsel for en sovevoldtekt. Foto: Terje Pedersen / NTB
En mann er i Sør-Rogaland tingrett dømt til fire års fengsel for en sovevoldtekt. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det var etter en fest i Stavanger sommeren 2022 at hendelsen skjedde, ifølge dommen. Kvinnen skal utpå natten ha tatt drosje hjem til sin egen bolig utenfor Stavanger. Drosjesjåføren fulgte så etter henne inn i boligen.

I retten forklarte kvinnen at hun våknet brått av at mannen hadde samleie med henne. Mannen i 20-årene forklarte derimot at det var kvinnen som initierte samleiet. Den forklaringen gikk ikke retten med på.

Tingretten har valgt å se helt bort fra mannens forklaring. Det begrunnes blant annet med at han har endret forklaring en rekke ganger underveis, samt at han ikke har klart å redegjøre for sentrale momenter.

Samtidig beskriver retten kvinnens forklaring som troverdig og konsistent. Ifølge dommen var hun svært beruset etter festen i Stavanger, og retten mener det er helt tydelig at kvinnen var både fysisk og psykisk ute av stand til å motsette seg samleiet.

Mannen er nå dømt til fire års fengsel for voldtekten, hvorav fire dager trekkes fra for utholdt varetekt. Dommen er enstemmig.

Samtidig er mannen dømt til å betale kvinnen 240.000 kroner i erstatning.

Mannens forsvarer, advokat Vegard Furdal Bråstein, opplyser til NTB at mannen vil anke dommen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer