Mann dømt til fengsel for nedlastning av overgrepsfilmer

En mann i 40-årene er i Sør-Rogaland tingrett dømt til ett år og fire måneders fengsel for å ha lastet ned store mengder overgrepsmateriale.

En mann i 40-årene er i Sør-Rogaland tingrett dømt for å ha lastet ned store mengder overgrepsmateriale. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
En mann i 40-årene er i Sør-Rogaland tingrett dømt for å ha lastet ned store mengder overgrepsmateriale. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

På mannens datamaskin ble det funnet 412 bildefiler og 2.398 videofiler – fremstillinger som enten seksualiserer barn eller som viser seksuelle overgrep mot barn, skriver Stavanger Aftenblad.

Flesteparten av videofilene mannen var i besittelse av, var fremstillinger av voldtekter.

«Retten mener at hans søkehistorikk over flere år, sammenholdt med mengden grovt materiale som han har vært i besittelse av, viser at tiltalte hadde til hensikt å få slikt materiale», står det i dommen.

Der vises det også til at flere av barna i materialet var svært unge, og at nedlastingen pågikk over en seksårsperiode.

– Min klient kommer ikke til å anke dommen. Utover det har jeg ingen kommentar, sier domfeltes forsvarer, advokat Espen Egeli Breivik, til avisen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer