Mann dømt til fengsel for hundemishandling

En mann i 50 årene er i Ringerike, Asker og Bærum tingrett dømt til 15 dagers fengsel for brudd på dyrevelferdsloven for mishandling av sin egen hund.

Illustrasjonsfoto: Daniel Barry / Shutterstock / NTB
Illustrasjonsfoto: Daniel Barry / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Mannen i 50-årene er dømt for brudd på dyrevelferdsloven da han i august 2022 utsatte hunden sin for vold. Han skal blant annet ha løftet den opp etter nakkeskinnet, ristet den kraftig og påført den flere slag mot hodet og/eller kroppen. Han ble også dømt for brudd på hundeloven.

Da saken mot mannen fant sted, erkjente han seg ikke skyldig etter tiltalebeslutningen om bruddet på dyrevelferdsloven, men han erkjente seg delvis skyldig etter tiltalepunktet som gikk på brudd på hundeloven.

I domsslutningen kommer det fram at retten finner at mannen forklarte seg troverdig om hendelsen, men at han bagatelliserte kraftbruken og omstendighetene rundt hendelsen. Videre har retten ved bevisvurderingen lagt avgjørende vekt på vitneforklaringene i saken.

Mannen i 50-årene er også idømt en bot på 5.000 kroner, samt til å betale sakskostnader på 3.000 kroner.

I domsslutningen fra tingretten kommer det samtidig fram at fullbyrdingen av straffen utsettes med en prøvetid på to år.

(©NTB)

Mer om