Mann dømt til elleve års forvaring for drapsforsøk på to tenåringer på T-banen i Oslo

En mann er i Oslo tingrett dømt til 11 års forvaring etter å ha forsøkt å drepe to tenåringer inne på T-banen mellom Hellerud og Skøyenåsen i Oslo.

I avhør med politiet forklarte mannen i midten av 30-årene at det ikke var med hensikt å skyte de to tenåringene. Foto: Fredrik Hagen / NTB
I avhør med politiet forklarte mannen i midten av 30-årene at det ikke var med hensikt å skyte de to tenåringene. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Forvaringsdommen har en minstetid på sju år og åtte måneder, skriver Avisa Oslo.

I retten erkjente mannen at han bar våpen, men nektet for at han forsøkte å drepe de to, som var 17 og 18 år gamle da hendelsen fant sted 15. august for snart to år siden. De to unge mennene ble skutt inne på en T-banevogn mellom Hellerud og Skøyenåsen T-banestasjon.

Mannen som er dømt til 11 års forvaring, er straffedømt en rekke ganger tidligere. I januar 2021 ble han blant annet dømt til fengsel for flere voldstilfeller og trusler. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Mannen som er dømt til 11 års forvaring, er straffedømt en rekke ganger tidligere. I januar 2021 ble han blant annet dømt til fengsel for flere voldstilfeller og trusler. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

I avhør med politiet har mannen i midten av 30-årene forklart at det ikke var med hensikt å skyte de to fornærmede. Skuddene skal ifølge ham selv ha blitt avfyrt ved et uhell i forbindelse med et basketak med dem.

Mannen er straffedømt en rekke ganger tidligere. I januar 2021 ble han dømt til fengsel for flere voldstilfeller, trusler, skadeverk og forulemping av offentlig tjenestemann.

I tillegg til forvaringsdommen må den domfelte betale en oppreisningserstatning på 250.000 kroner til den ene fornærmede og 200.000 kroner til den andre.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer