Mann dømt til elleve års fengsel for overgrep mot åtte jenter

En mann i 20-årene er i Møre og Romsdal tingrett dømt til elleve års fengsel for flere overgrep mot unge jenter, blant annet for to handlinger som straffes på lik linje med voldtekt.

Møre og Romsdal tingrett. Foto: Halvard Alvik / NTB
Møre og Romsdal tingrett. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

I begge disse tilfellene var fornærmede under 14 år, og mannen ble dømt etter straffelovens paragraf 300 «for å ha fått et barn under 14 år til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv», og dette er altså juridisk likestilt med voldtekt.

Rettssaken ble holdt i Møre og Romsdal tingrett i Molde i oktober og gikk over ni dager. Den tiltalte mannen erkjente straffskyld for samtlige punkter i tiltalen, skriver rbnett.no.

I tillegg til de to voldtektene ble tiltalte dømt for fire andre overgrep der han fikk jenter til å utføre seksuelle handlinger med seg selv og sende videoopptak av dette til ham.

Mannen ble også dømt for et tilfelle av seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år etter at han hadde samleie med ei jente.

I alle disse tilfellene kom mannen i kontakt med jentene i sosiale medier, først og fremst Snapchat.

Mannen ble også dømt for å ha oppbevart et stort antall bilder og videoer som seksualiserer barn.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer