Mann dømt til 45 dagers fengsel etter tining av vannrør

Høyesterett skjerper dommen til en mann fra Florø til 45 dagers fengsel etter at en brann førte til skader for rundt 11,5 millioner kroner.

En mann er i Høyesterett dømt til 45 dagers fengsel etter at det begynte å brenne da han skulle tine et vannrør. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
En mann er i Høyesterett dømt til 45 dagers fengsel etter at det begynte å brenne da han skulle tine et vannrør. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Brannen, som oppsto februar 2021, startet da mannen ble bedt om å hjelpe en nabo med å tine opp et frossent vannrør. Han plasserte en varmluftspistol mot vannrøret, før han forlot stedet.

Flere personer måtte evakuere, både fra det brennende bygget og fra to nabobygg. Ingen personer ble skadd, men det oppsto skader for 11,5 millioner kroner.

I lagmannsretten ble mannen dømt til 30 dagers fengsel. Høyesterett har skjerpet dommen til 45 dager.

– Utgangspunktet for straffen er etter Høyesteretts syn 60 dager i fengsel, men det gis 15 dagers fradrag på grunn av liggetid hos politiet, skriver Høyesterett om dommen, som er enstemmig.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer