Mann dømt til 13 års fengsel for drap på åpen gate ved Oslo rådhus

Den 43 år gamle mannen som skjøt og drepte en 39-årig mann på åpen gate ved Oslo rådhus i fjor sommer, er dømt til 13 års fengsel.

Det var 19. juli i fjor at en mann ble skutt og drept i Tordenskiolds gate ved Oslo rådhus. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Det var 19. juli i fjor at en mann ble skutt og drept i Tordenskiolds gate ved Oslo rådhus. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dommen fra Oslo tingrett var enstemmig og i tråd med aktors påstand.

Mannen erkjente drapet, men nektet straffskyld i retten og hevdet at han handlet i nødverge.

43-åringens forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, har tidligere sagt at mannen følte seg truet i forkant av drapet, og at han følte at han måtte forsvare seg.

Oslo tingrett mente imidlertid at det ikke var snakk om nødverge, og retten viste også til rapport fra rettspsykiatere om at mannen var tilregnelig på tidspunktet for ugjerningen.

– Retten legger vekt på at det dreier seg om et brutalt drap og hvor måten drapet ble begått på, peker i retning av et fast og sterkt forsett, heter det i dommen.

43-åringen er i tillegg dømt til å betale oppreisningserstatning på 280.000 kroner til hver av de to foreldrene til den drepte mannen. Det er ikke kjent hvorvidt han anker dommen.

Det var på ettermiddagen 19. juli i fjor at en 39 år gammel mann ble skutt og drept i en bil i Tordenskiolds gate like ved Rådhuset.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer