Mann dømt - skjulte dynamitt i morens kjeller

En mann i 50-årene hadde sju dynamittgubber og store mengder tennere, fenghetter og lunter lagret i kjelleren hos sin mor. Nå blir det en betinget fengselsdom.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Haugaland og Sunnhordland tingrett har dømt mannen til 27 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. I tillegg har tingretten besluttet å inndra 13 tomhylser og til sammen 35 patroner av ulike slag, og mannen i 50-årene må i tillegg betale 2000 kroner i sakskostnader.

Kort tid før jul i 2021 ble det funnet sju dynamittgubber, tre elektriske tennere, 51 fenghetter og kruttlunter hos mannens mor et sted i Sunnhordland. Det var tre år etter at han fikk et forelegg for et annet brudd på brann- og eksplosjonsvernloven.

Et vitne fra bombetjenesten fortalte i retten at dynamittgubbene fort kunne eksplodert dersom de hadde blitt ble flyttet på, en eksplosjon som ville blåst ut vinduer fra huset, skriver Haugesunds Avis.

Mannen sa han hadde tenkt å melde fra om dynamittgubbene, men glemte det. Det finner retten «grovt uaktsomt».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer