Mann dømt i overgrepssak: Passfoto ble viktig bevis

En mann er dømt til fem måneders fengsel for overgrep mot en 14-åring i 2010. Et passfoto av gutten ble et viktig bevis i retten.

Dommen i Sunnhordland tingrett falt onsdag og ble forkynt torsdag. Foto: Berit Roald / NTB
Dommen i Sunnhordland tingrett falt onsdag og ble forkynt torsdag. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Mannen, som da var i 50-årene, erkjente å ha hatt seksuell omgang med gutten, men anførte at han ikke visste at han var under 16 år.

Guttens alder ble et tema da de møttes. Retten mener det var uaktsomt av mannen å stole på hans opplysninger om at han var 16 år gammel uten å gjøre nærmere undersøkelser.

– Passbilde av fornærmede fra 2010 tilsier med styrke at fornærmedes utseende i seg selv ga grunnlag for umiddelbar tvil om fornærmede kunne være 16 år, skriver konstituert tingrettsdommer Håkon Velde Nordstrøm.

Mannen ble også dømt for feilaktig oppbevaring av våpen. 60 dager av fengselsstraffen er gjort betinget. Han er også dømt til å betale drøyt 60.000 kroner i oppreisning og erstatning til fornærmede.

Mannen har signalisert at han vil vedta dommen, opplyser hans forsvarer, advokat Erik Lea, til Bergens Tidende.

– Jeg mener dommen er for streng og burde vært flere måneder kortere, og også fullt ut betinget. Det kunne vi ha anket på, etter mitt syn, men min klient orker ikke en ny rettsrunde. Han vil komme videre i livet, sier Lea.

Den seksuelle omgangen skjedde i 2010. Fornærmede gikk til anmeldelse da han ble voksen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer