Mann dømt: Hadde kokain og hasj i kompisens bod

En mann i 20-årene er i Oslo tingrett dømt til fem år og to måneders fengsel for å ha oppbevart drøyt fire kilo kokain og drøyt 19 kilo cannabis.

Oslo tingrett har dømt en mann i 20-årene til drøyt fem års fengsel for oppbevaring av narkotika. Foto: Terje Pedersen / NTB
Oslo tingrett har dømt en mann i 20-årene til drøyt fem års fengsel for oppbevaring av narkotika. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Funnet ble gjort da en hundepatrulje søkte i en kjellerbod i en bydel øst i Oslo i januar i fjor.

En venn av bodeieren erkjente at det var han som oppbevarte narkotikaen. Mannen i 20-årene forklarte at han brukte cannabis jevnlig, og at han etter hvert opparbeidet seg en narkotikagjeld på 30.000-40.000 kroner. Da han ble presset og truet av dem han hadde gjeld til, så han ingen annen løsning enn å oppbevare narkotika for dem for å gjøre opp.

Mannen erkjente også å ha distribuert 400 gram cannabis til tre ulike personer. Det ble funnet vakuumeringsmaskin, lynlåsposer og annet pakkeutstyr i leiligheten hans, men mannen nektet for at utstyret var hans. Han ble imidlertid ikke trodd på dette av retten, som mener at han var en del av distribusjonsleddet.

Med opp mot 20 prosents tilståelsesrabatt endte straffen på fem år og to måneders fengsel.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer