Mann dømt for vanntortur av samboeren

En mann fra Telemark er dømt til fem år og seks måneders fengsel for omfattende mishandling av sin samboer. Retten mener noe av volden lignet tortur.

Publisert

Tilfellet av vanntortur, eller waterboarding som det ofte omtales som, skjedde ifølge dommen da mannen i 30-årene og samboeren så på film. Underveis i filmen ville mannen ha svar på om samboeren mente at den mannlige skuespilleren i en film de så på var kjekkere enn ham.

– Han bøyde fornærmede bakover i sofaen, la et håndkle over ansiktet hennes og helte øl over hennes munn og nese mens han holdt henne fast i skulderen med en hånd. Fornærmede fikk ikke puste og trodde hun skulle dø, heter det i dommen.

Mannen mishandlet sin samboer jevnlig over en periode fra sommeren 2019 til sommeren i fjor. Han stakk blant annet en pistol i munnen hennes, tok kvelertak på henne og spylte henne med varmt vann i dusjen.

I tillegg til volden mot samboeren er mannen dømt for vold og frihetsberøvelse mot en mann som i fjor sommer var på besøk hos den dømte og hans samboer. Den dømte fikk det for seg at det var noe mellom mannen som var på besøk og hans samboer. Det utløste et raseri som førte til at han banket opp og holdt de to innestengt i huset i flere timer.

I tillegg til dommen på fem år og seks måneders fengsel, er mannen dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisning til samboeren og 50.000 kroner i oppreisning til mannen som var på besøk.

Den dømte soner allerede en dom på ett år etter at han i september i fjor ble dømt for blant annet befatning med skytevåpen og narkotika.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer