Mann dømt for seksuell omgang med 14-åring

En 43 år gammel mann er i Sør-Rogaland tingrett dømt til fengsel i ett år og ti måneder for seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år.

En 43 år gammel mann er dømt til fengsel i ett år og ti måneder for å ha forgrepet seg på en 14 år gammel jente. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
En 43 år gammel mann er dømt til fengsel i ett år og ti måneder for å ha forgrepet seg på en 14 år gammel jente. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer
Publisert

Mannen hadde flere kontoer på det sosiale mediet Tiktok, som handlet om å stoppe mobbing og hjelpe personer som var ensomme. Han kalte seg selv for Tiktok-psykolog, skriver Stavanger Aftenblad.

Tiltalte erkjenner å ha tatt på jenta, som på det aktuelle tidspunktet var 14 år gammel. Han nekter imidlertid for seksuell omgang. I retten forklarte han dessuten at det var jenta som hadde vært den pågående parten, noe retten ikke trodde på.

Ifølge dommen sendte nemlig fornærmede og tiltalte til sammen 39.442 meldinger til hverandre i løpet av fire måneder sommeren og høsten 2021. I snitt 424 meldinger hvert døgn.

Det endte med at mannen, som var bosatt i Nord-Norge, satte seg i bilen og kjørte til en campingplass i Rogaland. Han fikk jenta til å komme dit, og forgrep seg deretter på henne.

I tillegg til fengselsstraffen dømmes 43-åringen til å betale 180.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede.

Tiltaltes forsvarer, advokat Bjørn André Gulstad, ønsker ikke å kommentere dommen. Han sier at det ennå ikke er tatt stilling til om den skal ankes.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer