Saken gikk for Haugaland tingrett. Arkivfoto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Saken gikk for Haugaland tingrett. Arkivfoto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Overgrep mot barn

Mann dømt for overgrep mot datter fra hun var fire år

En mann som nå er i 60-årene, er dømt til fengsel i tre og et halvt år for overgrep mot datteren sin i Haugesund da hun var mellom fire og ni år gammel.

Publisert

Dommen falt i Haugaland tingrett i slutten av forrige uke. I retten innrømmet den tiltalte straffskyld for to tilfeller av seksuell omgang med datteren, én gang i 1992 og én gang i 1994 eller 1995, og da ikke så grove som det tiltalen beskriver.

Utover dette nektet han for å ha hatt seksuell omgang med henne. Dette tror ikke retten på. I tiltalen er det første overgrepet tidfestet til slutten av 1991.

– Selv om det ikke er grunnlag for å tallfeste overgrepene, finner retten grunn til å presisere at de utvilsomt har et betydelig større omfang enn det tiltalte hevder. Videre legges til grunn at det er tale om jevnlige overgrep. Det er ikke mulig å ta stilling til om tiltalte utsatte datteren for overgrep under hvert eneste samvær, men overgrepene er utvilsomt begått så ofte at de har etablert en kontinuerlig frykt hos datteren, heter det i dommen.

Faren er også dømt til å betale 200.000 kroner i oppreisningserstatning og 400.000 kroner i menerstatning til datteren.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.