Dømt

Mann dømt for grov voldtekt av barn

En ung mann er i Gulating lagmannsrett dømt til fire og et halvt år i fengsel for å ha voldtatt en 10 år gammel gutt flere ganger.

DØMT: I Stavanger tingrett ble mannen dømt til fem års fengsel i en dom som også gjaldt besittelse av materiale som viser overgrep. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
DØMT: I Stavanger tingrett ble mannen dømt til fem års fengsel i en dom som også gjaldt besittelse av materiale som viser overgrep. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Den 24 år gamle mannen skal også ha befølt gutten en rekke ganger i tillegg til å voldta ham fire ganger, skriver Stavanger Aftenblad. Alle overgrepene skjedde hjemme hos 24-åringen.

I Stavanger tingrett ble mannen dømt til fem års fengsel i en dom som også gjaldt besittelse av materiale som viser overgrep. 24-åringen vedtok dommen for overgrepsmaterialet, men anket tiltaleposten om voldtekt. I både tingretten og lagmannsretten erklærte han seg ikke skyldig i voldtekt.

Han ble altså ikke trodd i noen av rettsinstansene, og lagmannsretten skriver at detaljer i offerets forklaring underbygger at det han fortalte var selvopplevd.

Overgrepene ble kjent da tiåringen fortalte om det til en venn han stolte på, og som han også fryktet kunne bli utsatt for overgrep av den nå dømte mannen. Gutten fortalte kort tid senere om overgrepene til sin mor, som varslet politiet.

Aktor la ned påstand om seks års fengsel, men lagmannsretten landet altså på fire år og seks måneder, et halvt år kortere enn tingrettens dom. 24-åringen må også betale 175.000 kroner i oppreisning.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer