Mann dømt for drapsforsøk på sin 93 år gamle morfar

En mann i 40-årene er dømt til fem år og seks måneders fengsel for å ha utsatt morfaren sin for omfattende vold i Vardø i fjor sommer.

En mann er i Øst-Finnmark tingrett i Vadsø dømt til fem år og seks måneders fengsel for drapsforsøk på sin morfar. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB
En mann er i Øst-Finnmark tingrett i Vadsø dømt til fem år og seks måneders fengsel for drapsforsøk på sin morfar. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Vis mer
Publisert

Hendelsen skjedde natt til 13. august i fjor, da den tiltalte dro til morfarens hjem i Vardø etter å ha drukket alkohol.

Der inne slo han morfaren gjentatte ganger med knyttet neve i hodet og ansiktet, og presset armen mot halsen hans slik at den da 93 år gamle mannen ble påført brudd i brudd i underkjeven, overkjeven og skjoldbrusken.

Angrepet på morfaren ble stoppet da to naboer – en tidligere vekter og en politimann – tok seg inn i boligen og dro den tiltalte vekk fra den fornærmede og satte på ham håndjern.

Den tiltalte sa uoppfordret både til vitnene og til politiet som ankom, at han ønsket å ta livet av morfaren.

I rettssaken, som gikk i Øst-Finnmark tingrett i slutten av mars, erkjente mannen å ha utsatt morfaren for vold, men nektet for å ha forsøkt å drepe ham.

Retten var likevel ikke enig og dømte ham til fem år og seks måneders fengsel for drapsforsøk, som er i tråd med aktors påstand.

Han ble også dømt for trusler mot en sykepleier i fengselet der han har sittet i varetekt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer