Annonse

Mann dømt for besittelse av overgrepsmateriale

Mann dømt for besittelse og deling av overgrepsmateriale av barn

En mann er dømt til tre års fengsel for å ha lastet ned og delt overgrepsmateriale av barn. Det skjedde da han sonet for å ha besittet deler av samme materiale.

En mann er dømt til tre års fengsel for besittelse og deling av overgrepsmateriale av barn. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
En mann er dømt til tre års fengsel for besittelse og deling av overgrepsmateriale av barn. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

I 2017 ble østlendingen i 30-årene dømt for besittelse og deling av overgrepsmateriale, samt en del øvrige forhold, til fengsel i to år og fire måneder.

Da mannen var prøveløslatt og hadde permisjon under soningen, fant politiet nesten 20.000 bilder og 168 timer med videomateriale som viste fremstillinger av seksuelle overgrep mot barn.

Gjøvik tingrett la til grunn at opptil 75 prosent av materialet i nåværende sak var omfattet av tiltalebeslutningen i 2017-dommen, men konkluderte med at det ikke omhandlet samme forhold. Dommen lyder på tre års ubetinget fengsel.

Årsaken til konklusjonen var at mannen lastet ned overgrepsmaterialet fra sin Dropbox-konto på nytt og følgelig tok et bevisst valg om å tilegne seg materialet igjen.

– Hvis tiltalte skal bli hørt med at han ikke kan bli dømt for besittelse av materialet i en annen tidsperioden enn han tidligere er dømt for, ville det innebære at han fritt kan besitte og se på det ulovlig materiale i overskuelig fremtid, skriver konstituert tingrettsdommer Liv Shelby.

Mannen er også dømt for å ha tilgjengeliggjort 148 ulovlige filer på internett og delt passord til disse ved flere anledninger. I tillegg er han dømt for oppbevaring av GHB og MDMA.

(©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder