Mann dømt for å ha slått elg med jekk

En mann i 40-årene er dømt til 120 dagers ubetinget fengsel for å ha slått en elg med en biljekk på Fosen i Trøndelag.

Publisert

I juni i fjor sirkulerte det en video på Snapchat av hendelsen.

– Jeg synes selv at det er en fæl video. Jeg synes det er sørgelig at jeg ikke klarte å slå den i hjel med en gang. Jeg vet ikke hva som skjedde, men plutselig fikk jeg opplyst at det lå en skadd elg i veikanten eller i åkeren. Jeg tenkte at den ikke kunne plages videre, uttalte mannen i etterkant til Fosna-Folket.

Mannen som slo, er dømt til 120 dager ubetinget fengsel. Mannen i 30-årene som filmet hendelsen, er dømt til 90 dager i fengsel for medvirkning til dyremishandling, melder NRK.

Begge har slitt med rusproblemer tidligere, ifølge NRK. Mannen i 40-årene også fått over 700 drapstrusler siden hendelsen for elleve måneder siden.

Forsvarerne til begge mennene ba i rettssaken om at de to skulle frifinnes, fordi de ikke mente å plage elgen – men avlive den.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.