Mann dømt for å ha bedratt 77 personer – lurte til seg 54 millioner

Høyesterett avviser anken til en mann som er dømt for grovt bedrageri av 54 millioner kroner mot 77 fornærmede. Dermed må han sone fem og et halvt år i fengsel.

Høyesterett avviser anken til en mann som er dømt for grovt bedrageri. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Høyesterett avviser anken til en mann som er dømt for grovt bedrageri. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

– Dette er en spesiell sak med mange fornærmede. Med Høyesteretts beslutning setter vi punktum for en omfattende bedragerisak som har rammet mange eldre personer, sier førstestatsadvokat Marianne Bender i Økokrim i en pressemelding.

Mannen i 40-årene, som er hjemmehørende i Moss, er dømt for å ha lurt 77 småsparere til å låne ut mer enn 54 millioner kroner i den tro at de investerte i eiendomsprosjekter på Østlandet. De fikk løfte om 8–10 prosent årlig rente. Pengene ble ikke disponert som avtalt.

For et drøyt år siden ble mannen dømt i Oslo tingrett til fem og et halvt års fengsel, samt til å betale erstatning til de fornærmede på 60 millioner kroner. Han ble også fradømt retten til å drive selvstendig næringsvirksomhet i fem år etter at han har sonet ferdig. I desember stadfestet lagmannsretten dommen.

Med Høyesteretts avvisning av mannens anke er dermed saken rettskraftig avgjort.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer