Mann brøt seg inn i tilfeldig hus og voldtok jente (9) - nå er han dømt

En mann i midten av tjueårene er av Høyesterett dømt for å ha brutt seg inn i et tilfeldig hus og begått grove overgrep mot en ni år gammel jente.

Mannen i tjueårene brøt seg i 2018 inn i et hus hvor han begikk grove overgrep mot en jente som da var ni år gammel, ifølge en fersk dom fra Høyesterett. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Mannen i tjueårene brøt seg i 2018 inn i et hus hvor han begikk grove overgrep mot en jente som da var ni år gammel, ifølge en fersk dom fra Høyesterett. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Hendelsen fant sted en natt i oktober 2018 et sted i Nord-Norge. Mannen, som da var i starten av tjueårene, hadde ruset seg på amfetamin og var på leting etter et sted han kunne sove.

Han tok seg inn i et tilfeldig hus, hvor jenta bodde med familien sin, ifølge dommen. Den beskriver videre hvordan mannen tok med seg jenta til badet. Han låste døren, trakk en kniv og begikk grove seksuelle overgrep mot henne, ifølge dommen.

Etter hvert sovnet mannen, og jenta fikk vekket familien sin. I mellomtiden våknet mannen, som truet familiefaren med kniv.

En stund senere rømte han ut av huset, og mannen dro selv til politistasjonen, hvor han innrømmet det han hadde gjort. Tilståelsen er vektlagt i den seks sider lange høyesterettsdommen.

Dommen på fem års fengsel er lik den som Hålogaland lagmannsrett kom fram til i sommer. Mannen må også betale 250.000 kroner i erstatning til jenta.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer