Mann ble lam fra brystet og ned. Bilfører tiltalt etter å ha dundret inn i Toyota i 190 km/t på E6

En mann i 20-årene er tiltalt etter at han i 190 kilometer i timen kjørte inn i en annen bil i Ås. Føreren av den andre bilen ble lam fra brystet og ned.

Mannen i 20-årene er også tiltalt for å ha kjørt Audien i opp mot 200 kilometer i timen i Nordbytunnelen. (Illustrasjonsfoto: NTB)
Mannen i 20-årene er også tiltalt for å ha kjørt Audien i opp mot 200 kilometer i timen i Nordbytunnelen. (Illustrasjonsfoto: NTB) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det var klokken 15.50 den 29. januar i år at ulykken skjedde.

I Nøstvettunnelen på E6 i Ås kjørte mannen i 20-årene en Audi i rundt 190 kilometer i timen da han ifølge tiltalen kjørte inn i en Toyota bakfra. Mannen som kjørte Toyotaen, fikk ribbeinsbrudd og en ryggmargsskade, og ble lam fra brystet og ned.

En kvinne som satt i Toyotaen, ble også forslått i påkjørselen.

Mannen i 20-årene er også tiltalt for å ha kjørt Audien i opp mot 200 kilometer i timen i Nordbytunnelen, som ligger noen kilometer sør for Nøstvettunnelen, før ulykken.

Etter at påkjørselen skjedde, sa politiførstebetjent Johan Bjerknes i Øst politidistrikt til Østlandets Blad at de hadde ulykken på film gjennom en video fra Vegtrafikksentralen.

Én teori var da at føreren av Audien kappkjørte med en annen bil da ulykken skjedde.

– Jeg kan bekrefte at to biler holdt betydelig høyere hastighet enn resten av trafikken på stedet, sa Bjerknes til avisa i begynnelsen av februar.

Rettssaken går i Follo og Nordre Østfold tingrett over to dager i mars.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer