Mann arrestert for pubbombing etter 46 år

En nå 65 år gammel mann er arrestert etter bombeangrepene mot to puber i Birmingham i 1974. 21 personer ble drept.

21 personer ble drept, og 182 personer ble skadd i angrepet på pubene Mulberry Bush og Tavern in the Town i Birmingham 21. november 1974. Foto: NTB scanpix / PA
21 personer ble drept, og 182 personer ble skadd i angrepet på pubene Mulberry Bush og Tavern in the Town i Birmingham 21. november 1974. Foto: NTB scanpix / PA Vis mer
Publisert

Mannen ble pågrepet av antiterrorpoliti i hjemmet sitt i Belfast i Nord-Irland onsdag, opplyser politiet. Boligen blir gjennomsøkt, og han vil bli avhørt av politiet.

Det er så langt ikke kjent hvilken rolle mannen skal ha hatt i saken.

21 personer ble drept, og 182 personer ble skadd i angrepet på pubene Mulberry Bush og Tavern in the Town i Birmingham 21. november 1974.

Justismord

En gruppe irer, kjent som Birmingham Six, ble dømt til livstid i fengsel i 1975, men dommene ble opphevet i 1991. Mennene ble helt frikjent og løslatt. Ingen har siden blitt dømt.

Politisjef Dave Thompson i West Midlands-politiet omtalte justismordet og at de ansvarlige ikke ble stilt for retten som «den mest alvorlige svikten i denne styrkens historie» i 2016.

På bakgrunn av opplysninger om at politiet skal ha ignorert to advarsler i forkant av angrepet, ble en ny etterforskning innledet i 2019. Men det ble ikke funnet grunnlag for at politiet gjorde feil. Det ble derimot konkludert med at IRA var ansvarlige for angrepet.

Den nordirske paramilitære bevegelsen IRA ble antatt å stå bak, men de har aldri tatt på seg skylden for angrepet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer