Trøndelag:

Mann alvorlig skadd i gravemaskinulykke

En mann er innlagt på St. Olavs Hospital etter en arbeidsulykke med en gravemaskin Oppdal i Trøndelag torsdag kveld.

En mann er alvorlig skadd og fraktet til sykehus med luftambulanse etter en arbeidsulykke med en gravemaskin Oppdal i Trøndelag torsdag kveld. Foto: Per Roar Bekken / OPP / NTB scanpix
En mann er alvorlig skadd og fraktet til sykehus med luftambulanse etter en arbeidsulykke med en gravemaskin Oppdal i Trøndelag torsdag kveld. Foto: Per Roar Bekken / OPP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannen havnet under jordmasser i ulykken, og fikk førstehjelp på stedet etter å ha blitt gravd ut. Den første meldingen om hendelsen kom like etter klokken 18 torsdag.

– Under arbeid med en gravemaskin var det en mann i ei grøft. Den ene veggen i grøfta kollapset og mannen fikk massene over seg, sier operasjonsleder Stig Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt til NRK.

Olsen sier til NTB at det foreløpig er ukjent hvor lenge mannen lå begravd under jordmassene.

– Tilstanden er alvorlig, sier politiførstebetjent Berit Trønsdal til lokalavisa OPP.

Avisa skriver videre at politiet ikke ønsker å gå ut med alder på den skadde, og at det var folk på stedet som fikk gravd ham ut etter ulykken fant sted. Det ble først meldt at det var snakk om et jordras.

Olsen sier til TV 2 at det er uklart om det er føreren av gravemaskinen som er blitt gravd ut, men at politiet er sikre på at ingen andre har havnet under jordmassene.

– Vi har igangsatt etterforskning og avhør av arbeidskolleger, og tatt bilder av åstedet. Vi håper at avhørene av dem som var til stede bringer oss nærmere svaret på hvorfor det raste, sier Olsen til NTB.

Han sier det er uklart akkurat hvor mange som var vitne til ulykken, men at flere har sett hele hendelsesforløpet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer