Vis mer

Mann (29) i retten for å ha stjålet nakenbilder på Snapchat

- Han har aldri ment å gjøre noe ulovlig.

(upublisert) Opprettet


En 29 år gammel mann må til onsdag møte i retten, tiltalt for å ha stjålet og spredt store mengder nakenbilder fra Snapchat. Han er tiltalt etter heleriparagrafen for å ha gjort de stjålne bildene tilgjengelige for andre. Bildene er skaffet ulovlig fra tjenesten Snapsaved, og spredt via et fildelingsnettverk.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer Ketil Magnus Berg til NTB.


Berg sier at han ikke med vilje har delt bildene.


– Han har aldri ment å gjøre noe ulovlig. Han har i likhet med utallige nettbrukere vært nysgjerrig for hva dette var for noe, forklarer forsvareren.


Rettssaken starter i Oslo tingrett 11. november, og det er satt av to dager til saken.


29-åringen er én av to som er tiltalt i saken. En 21 år gammel mann var tiltalt i Nedre Romerike tingrett i slutten av oktober.


Det skal til sammen være snakk om rundt 90.000 bilder og omtrent 10.000 filmer, hvor alle er av «privat og sensitiv karakter», ifølge politiadvokat Eirik Trønnes Hansen i Kripos. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.