Mann (28) dømt til ungdomsstraff for overgrep mot barn

En 28 år gammel mann er i Sør-Rogaland tingrett dømt til ungdomsstraff for overgrep mot barn. Forholdet fant sted for over ti år siden.

En 28 år gammel mann er i Sør-Rogaland tingrett dømt til ungdomsstraff for overgrep mot barn. Foto: Terje Pedersen / NTB
En 28 år gammel mann er i Sør-Rogaland tingrett dømt til ungdomsstraff for overgrep mot barn. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Mannen er dømt for overgrep mot sin lillesøster for mer enn ti år siden. Han er også dømt for å ha kjøpt et nakenbilde av en person han chattet med på nettet, skriver Stavanger Aftenblad. Tiltalte trodde at personen var en 14 år gammel jente.

28-åringen erkjente seg delvis skyldig i overgrepet mot søsteren og skyldig i å ha kjøpt nakenbildet.

For dette mente retten at mannen bør dømmes til ungdomsstraff med en gjennomføringstid på to år.

«Tiltalte vil gjennom ungdomsstraffen få oppfølging i forhold til sine utfordringer. Tiltalte har svak fungering i hverdagen, han trenger også oppfølgning og veiledning med hensyn til lovregler, seksualitet og grensesetting», står det i dommen.

Mannen må også betale 90.000 kroner i oppreisningserstatning og 30.000 kroner i erstatning for tapt inntekt til sin søster.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer