Mangemillionær Robert Durst tiltalt for drapet på kona

Eiendomsarvingen Robert Durst (78), kjent fra HBO-dokumentaren «The Jinx», ble mandag tiltalt for å ha drept sin kone, som forsvant for nær 40 år siden.

Robert Durst i retten mens han hører på at dommen mot ham leses opp. Nå er han også tiltalt for drapet på kona. Foto: Myung J. Chung / Los Angeles Times via AP / NTB
Robert Durst i retten mens han hører på at dommen mot ham leses opp. Nå er han også tiltalt for drapet på kona. Foto: Myung J. Chung / Los Angeles Times via AP / NTB Vis mer
Publisert

Tiltalen kommer kort tid etter at det ble tatt ut drapssiktelsen mot Durst. Han ble nylig også dømt til livstid for et annet drap.

Statsadvokat Mimi Rocah i Westchester County i New York sier i en uttalelse at det er utstedt en arrestordre på 78-åringen i forbindelse med drapet på Kathie Durst.

– Da Kathleen Durst forsvant 31. januar 1982, satt familien og vennene hennes igjen med smerte, angst og spørsmål som har bidratt til deres urokkelige jakt på rettferdighet de siste 39 årene, sa Rocah.

Kathleen Durst var 29 år gammel da hun forsvant. Liket ble aldri funnet. Mannen Robert Durst ble i midten av oktober dømt for å ha drept venninnen Susan Berman, som ifølge påtalemyndigheten hjalp ham å skjule drapet på kona.

Ifølge påtalemyndigheten i Los Angeles skjøt han Berman i 2000 da hun skulle til å tilstå sin rolle. Politiet har gjentatte ganger forsøkt å komme til bunns i saken om konas forsvinning, men Durst ble først siktet i saken for litt over en uke siden.

Durst har hele tiden sagt at han er uskyldig.

(©NTB)

SPARKET: En budbilsjåfør for Amazon måtte gå på dagen etter dette. Video: Tiktok / Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer