Mange vil gifte seg under Vasaloppet

De svenske arrangørene har lagt til rette for at årets Vasalopp kan bli rundet av med giftermål. Responsen omtales som svært god.

Vasaloppet tilbyr nå også giftermål. Foto: Ulf Palm/ TT / NTB scanpix
Vasaloppet tilbyr nå også giftermål. Foto: Ulf Palm/ TT / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så langt har 13 par takket ja til tilbudet om å kombinere den ni mil lange kraftanstrengelsen mellom Sälen og Mora med å bli rette ektefolk.

– Kjempeartig. Vi har måttet hente inn flere prester som skal tjenestegjøre under Vasaloppsuken, sier sogneprest i Mora, Matts Sandström.

Han hadde selv ideen til det litt spesielle tilbudet. Prestegården i Mora er plassert kun få meter fra målområdet for Vasaloppet og ligger således gunstig for gifteklare langrennsentusiaster, mente sognepresten.

Arrangøren av den svenske langrennsklassikeren bet umiddelbart på da Sandström lanserte sine tanker.

– Vasaloppet betyr mye for mange mennesker. De trener sammen og går rennet sammen, og det er mye mer enn bare en happening. Akkurat som et giftermål, sier Sandström.

– I starten var vi bekymret for at ikke et eneste par ville takka ja, men nå skal vi hjelpe hele 13 par med å gifte seg, og det er selvsagt gøy, tilføyer sognepresten.

Vielsene er fordelt på flere av rennene under Vasaloppsuken. Etter Kortvasan fredag 23. februar skal blant annet to par smis i hymens lenker.

Ikke overraskende er det likevel den store Vasaloppsdagen den påfølgende søndagen som er den mest populære. Sju par har så langt gitt beskjed om at de vil gifte seg etter å ha tilbakelagt de ni milene fra Sälen.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer