Mange trafikkuhell og kjedekollisjon på Østlandet

Politiet oppfordrer trafikanter til å være ekstra varsomme på glatte veier. Lørdag morgen har det vært én kjedekollisjon og mange andre trafikkuhell.

E18 i Sandefjord lørdag morgen. (Skjermdump: Statens vegvesens webkamera)
E18 i Sandefjord lørdag morgen. (Skjermdump: Statens vegvesens webkamera) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er svært glatt på enkelte veier i morgentimene, skrev Oslo-politiet på Twitter rundt klokka 8.45 lørdag morgen.

E18, E6 og Østre Aker vei blir trukket fram blant flere glatte veier. Det jobbes med å få saltet veistrekningene. Vegtrafikksentralen bistår Oslo-politiet, som anmoder trafikanter å tilpasse farten etter forholdene.

Klokka 9.45 fikk politiet melding om en kjedekollisjon på E18 inngående ved Høvik. Operasjonsleder Eirik Sannes i Oslo-politiet forteller NTB at det skal være tre biler involvert i trafikkuhellet.

– Det er ikke meldt om personskader. Vi har sperret kollektivfeltet, for å få litt mer oversikt, men to felt er fremdeles åpne, sier Sannes.

Flere trafikkuhell

Det har vært flere andre trafikkuhell som følge av glatt veibane. En bil kjørte i autovernet på E6 ved Klemetsrud like før klokka 8. Det var ingen personskade.

På E18 i Bærum kolliderte en bil med autovernet. Fører oppga å ha smerter i en fot, og ble fraktet til sykehus for kontroll.

Om lag 20 minutter senere snurret en ny bil rundt like ved. En annen bil kjørte inn i den som snurret. Det var trolig ikke personskader, ifølge politiet.

Isete veier i Vestfold

Også i Sørøst politidistrikt advares det om føret.

– Politiet oppfordrer bilførere til å være ekstra varsomme i morgentimene, skriver politiet på Twitter.

I sjutiden lørdag morgen hadde politiet fått inn melding om to utforkjøringer i regionen. En mann i 60-årene ble fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang etter en utforkjøring i Sandefjord. Politipatruljen advarte om at det var svært glatt i veibanen i området.

Operasjonssentralen har fått flere meldinger om isete veier i Vestfold.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer