Mange russ samlet over hele landet – men stort sett rolig

Politiet melder om til dels store ansamlinger med russ flere steder i landet. I de fleste tilfellene er det brudd på smittevernregler og ikke mye bråk og vold.

Natt til 17.mai-feiringen gikk stort sett rolig for seg, men i Gjøvik var opp mot 400 personer samlet på en fest. Foto: Skjermdump Google Maps
Natt til 17.mai-feiringen gikk stort sett rolig for seg, men i Gjøvik var opp mot 400 personer samlet på en fest. Foto: Skjermdump Google Maps Vis mer
Publisert

Setningen «lite fokus på smittevern» er en gjenganger i politiloggene over hele landet natt til 17. mai.

I Oslo samlet det seg allerede søndag kveld over 200 ungdommer i Vigelandsparken.

Politiet konstaterte at smittevernreglene var vanskelig å holde slik situasjonen var, men allerede før klokka 23 meldte de at russen var i ferd med å løse seg opp.

400 til stede i Gjøvik

I Gjøvik grep politiet inn og løste opp en fest ved en bensinstasjon ved Mjøsstranda. Politiet anslår at rundt 400 personer var til stede.

Også på Hamresanden i Kristiansand meldte Agder politidistrikt rundt midnatt om store ansamlinger med russ og andre ungdommer. Flere hundre personer festet og forstyrret natteroen til naboene.

Senere på natten måtte politiet gripe inn overfor en ansamling med russ som spilte så høy musikk at overnattingsgjester i Dyreparken ble vekket.

Avsluttet fester

I Grimstad ble det litt etter klokka 3.00 meldt om en stor ansamling av russ ved Vesterled. Ansamlingen løste seg opp etter hvert.

I Ålesund grep politiet inn og avsluttet en fest på Geileberget der opptil 100 ungdommer var til stede. Senere natt til mandag ble det meldt om mange russ ved Moa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer