- Mange har fått ødelagt sine ferieplaner

Pilotstreiken i flyselskapet SAS har fått store konsekvenser for reiselivsnæringen, påpeker Virke.

Reiselivsnæringen er blant næringene som blir hardt rammet av SAS-pilotenes streik. Her et bilde fra en strand på Kreta i Hellas. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB
Reiselivsnæringen er blant næringene som blir hardt rammet av SAS-pilotenes streik. Her et bilde fra en strand på Kreta i Hellas. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Mange forbrukere har fått ødelagt sine ferieplaner, turoperatørene jobber på høygir for å skaffe erstatningsfly for å få gjestene fram til sine reisemål og hjem igjen, sier bransjedirektør for reiseliv Audun Pettersen i Virke.

– En reiselivsnæring etter to år med pandemi blir igjen hardt rammet. Spesielt vil konflikten gå utover reiselivsnæringen i Nord-Norge og på Svalbard som er spesielt avhengig av flybaserte gjester.

Virkes reisepuls viser at åtte av ti nordmenn planlegger å ha sommerferie i år, og nesten halvparten har planlagt å reise til utlandet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer