Mange funnet alene hjemme – har ligget covid-døde flere uker

Britiske leger sier flere titall personer som har dødd hjemme med covid-19, har ligget i opptil to uker før de ble funnet. Minst 700 har dødd alene i London.

Britiske leger sier flere titall personer som har dødd hjemme med covid-19, har ligget i opptil to uker før de ble funnet. Minst 700 har dødd alene i London. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix
Britiske leger sier flere titall personer som har dødd hjemme med covid-19, har ligget i opptil to uker før de ble funnet. Minst 700 har dødd alene i London. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Legene som gransker de mange dødsfallene, advarer i den britiske avisa The Guardian om det de kaller en «epidemi av ensomhet» under isolasjonsperioden i Storbritannia.

– Covid-19-pandemien skaper også en epidemi av ensomhet, ikke bare for eldre mennesker, sier professor Martin Marshall, leder for den britiske legeforeningen Royal College of General Practitioners.

Legene opplyser at de fleste av tilfellene dreier seg om eldre personer som bor alene, men det er også tilfeller der det er personer som er sosialt isolert fordi de lider av mentale helseutfordringer, som schizofreni eller depresjon. I andre tilfeller mistenkes det alkoholproblemer eller annet rusmisbruk, eller sosial angst.

Går i oppløsning

Mange av dem som har ligget lengst er over 60 år gamle, bor alene og har tilsynelatende ikke noe familie i umiddelbar nærhet. De har ikke blitt hørt fra på flere uker og er av naboer blitt beskrevet som personer som «holdt seg for seg selv». De blir oppdaget når noen bestemmer seg for å stikke innom for å se hvordan det går, og så må ringe ambulanse eller politi for å komme inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer