Mange fulle ungdommer i Fredrikstad – politiet ber foreldre ta grep

Politiet ber foreldre ringe ungdommen etter meldinger om mye fyll i Fredrikstad. Ellers har 17.-maifeiringen gått rolig for seg på Østlandet.

Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

– Det er ikke noen store ansamlinger, men det er altfor mye beruset ungdom. Flere er ikke i stand til å ta vare på seg selv, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB om situasjonen i Fredrikstad.

– Vi ber foreldre ta kontakt med ungdommen. Du merker fort om poden er beruset, sier han.

Ellers i politidistriktet har det vært en rolig 17. mai. Marstad tror heller ikke det blir mye bråk utover kvelden.

– Jeg tror folk tar til vettet. Det er arbeids- og skoledag i morgen, sier han.

Med unntak av 17. mai-toget med coronademonstranter som ble stanset i Karl Johans gate i Oslo, har det heller ikke i Oslo vært særlig mange hendelser for politiet.

– Været har nok lagt en demper på ansamlinger utendørs. Det har vært veldig rolig, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo-politiet til NTB.

Natt til 17. var det samlet en del russ i parker i Oslo. Iversen ser ikke bort fra at det kan skje også natt til 18., men understreker at været ikke innbyr til aktivitet.

I Gol ble en fører av en russebil anmeldt for å ha for å ha kjørt med personer på taket, samt mistanke om promillekjøring, skriver Sørøst politidistrikt på Twitter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer