– Mange føler på skam over å ikke kunne gi barna ferieopplevelser

Over 1.000 personer skal i år delta på gratis høstferietur med Røde Kors-frivillige. Det er en dobling sammenlignet med normalår før pandemien.

Stadig flere lavinntektsfamilier deltar på Røde Kors-tilbudet Ferie for alle. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Stadig flere lavinntektsfamilier deltar på Røde Kors-tilbudet Ferie for alle. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Mange er fortvilet over om de har råd til nok mat på bordet, høye strømregninger og hvordan de skal greie å betale husleie. Vi merker godt at stadig flere får det mer krevende økonomisk, sier Pernille Lemming, leder for landsråd omsorg i Røde Kors.

Konseptet med gratis høstferie kalles Ferie for alle og er et tilbud til barnefamilier som ikke selv har råd til å reise på ferie. Det er ansatte i kommunen som melder familier på Ferie for alle, og minst ett av barna i familien må være i barneskolealder.

Røde Kors har om lag 120 frivillige som steller i stand høstferieturene.

– Mange føler på skam over å ikke kunne gi barna ferieopplevelser. Samtidig ser vi også at nå som det snakkes mer åpent om økonomiske utfordringer, blir det mindre stigmatisering rundt det å ha dårlig råd, sier Lemming.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer