Måneraketten til Nasa lekker drivstoff

For andre gang vil Nasa forsøke å sende opp raketten Artemis 1 for en ubemannet tur rundt månen. Nok en drivstofflekkasje kan gjøre det vanskelig.

Måneraketten Artemis 1 vil kanskje være på vei mot månen lørdag kveld. Foto: Brynn Anderson / AP / NTB
Måneraketten Artemis 1 vil kanskje være på vei mot månen lørdag kveld. Foto: Brynn Anderson / AP / NTB Vis mer
Publisert

Oppskytingen av den 98 meter høye raketten er planlagt å skje i et totimers tidsvindu i kveld fra klokka 20.17 norsk tid.

Nasa skulle egentlig skyte opp raketten mandag, men det utsatt på grunn tekniske problemer i siste liten. Blant annet lakk raketten drivstoff.

Også lørdag rapporteres det at raketten lekker drivstoff. Nasas ingeniører arbeider på spreng for å reparere raketten i tide.

På forhånd hadde Nasa stor tro på at oppskytingen ville skje.

– Hvis forholdene mellom været og maskinvaren stemmer overens, vil vi absolutt gå for det, sier Jeremy Parsons som er en av lederne for oppskytingen fra Kennedy Space Center.

Målet med romferden er å sjekke om Orion-kapselen, som sitter på toppen av raketten, er trygg nok til å frakte astronauter i framtiden.

Hvis alt går bra, kan astronauter så tidlig som i 2024 være klare for en runde rundt månen. Nasas mål er å lande to personer på månens overflate innen utgangen av 2025.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer