Månedens sak i juni

Andrea Alexandra er bare fire år, men har likevel vært gjennom mer enn de fleste opplever i et helt liv. Hennes historie ble månedens sak på SOL i juni.

(upublisert) Opprettet
Det er godt drøyt to år siden moren til Andrea Alexandra (4) skulle ta et tøyesbilde av henne. Og Andrea strålte for fotografen, men mammaen ble betenkt da hun studerte bildet nærmere. - Det er vanlig å få røde øynene av blitzen. Det som gjorde meg urolig var at det høyre øyet var hvitt og livløst, mens det venstre var rødt, fortalte mamma Eldbjørg Bråten til Se og Hør. LES HELE SAKEN HER. Etter hvert ble det fastslått at den lille jenta hadde øyekreft, og dermed begynte en lang og hard kamp. Og høsten 2013 endte det med at legene bestemte seg for å fjerne det syke øyet til Andrea. I dag, mer enn 500 behandlinger etter at sykdommen ble oppdaget, er Andrea endelig klar til å begynne i barnehagen igjen. Og det gleder hun seg til; – Jeg har nesten bare bodd på sykehuset, forteller hun. Da saken ble lagt opp på forsiden til SOL skapte den umiddelbart stort engasjement hos våre lesere. Og da juryen skulle kåre månedens sak i juni, så ble det raskt klart at historien om Andrea Alexandra skilte seg ut. Eller som juryen blant annet skriver i sin begrunnelse. Dette er en god sak om en sjelden krefttype og en oppmerksom mor. Spesiell historie, som på mange måter endte godt. Informativt presentert. Les hva kreftforeningen skriver om øyekreft hos barn, en sykdom som i snitt rammer 1 av 14 000 fødte.

Slik kårer vi månedens sak

På forsiden til SOL legger vi ut rundt 150 saker i døgnet, og vi vurderer minst like mange som ikke blir brukt. Samtidig får vi mer enn 200 tips fra redaksjoner rundt i hele landet som gjerne vil ha sine saker på SOL. Og vi ser at det produseres veldig mye som er viktig, morsomt, nyttig, spennende og engasjerende. Derfor har vi lyst til å gjøre litt stas på landets redaksjoner ved å kåre månedens sak. Følgende kriterier ligger til grunn for vår kåring: *Saken skal være norsk. *Saken skal engasjere leserne og skape god trafikk. *Saken bør ha et tema det er lett å identifisere seg med. *Saken skal være laget på en slik måte at den har interesse i hele landet selv om det er en lokalsak. *Saken skal helst handle om en person, eller ha et bilde som i seg selv er så oppsiktsvekkende at det er selve historien. *Saken bør ha en nyhetsverdi. Gjennom året kommer du til å se at alle type saker vil nå opp i kåringene. Det må ikke være tunge og avslørende nyhetssaker. Det kan også hende at en skikkelig gladsak klatrer helt til topps en måned. Vi vet at SOL-brukerne setter pris på den miksen av innhold vi har, og det vil også synes i kåringene. Juryen består av oss som lager forsiden i SOL, samt én ekstern person som også har bred og lang journalistisk bakgrunn.

Finalister

Den rørende historien om Andrea Alexandra var bare en av flere gode kandidater i finalefeltet denne gangen. Høyt på lista kom også saken fra ba.no om barnefamilien som ble nektet å reise til Tyrkia på nødpass, til tross for at reiseselskapet hadde sagt at det ikke var noe problem. En annen, god kandidat var også historien som NRK Møre og Romsdal kunne fortelle om mannen som kjørte forbi hytta si og så det kom røyk fra pipa. Problemet var bare at det egentlig ikke skulle være noen på hytta da...

Tidligere vinnere

Månedens sak i mai. Månedens sak i april. Månedens sak i mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.