Flyktningkrisen

Malta tar imot det norske redningsfartøyet Ocean Viking

Leger Uten Grenser bekrefter på Twitter at de 356 menneskene som er reddet fra havsnød utenfor kysten av Libya, får gå i land på Malta.

356 mennesker, blant dem over 100 mindreårige, får etter to uker om bord i det norske redningsfartøyet Ocean Viking, endelig gå i land. Foto: Hannah Wallace Bowman / MSF / NTB scanpix
356 mennesker, blant dem over 100 mindreårige, får etter to uker om bord i det norske redningsfartøyet Ocean Viking, endelig gå i land. Foto: Hannah Wallace Bowman / MSF / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De 356 menneskene som er reddet fra havsnød utenfor Libya, og som befinner seg om bord i det norske redningsfartøyet Ocean Viking, får gå i land på Malta.

Maltas statsminister Joseph Muscat opplyser at marinefartøy fra Malta vil hente de 356, som har vært om bord i Ocean Viking i to uker, for deretter å bringe dem til land på Malta.

EU-landene Frankrike, Tyskland, Irland, Luxembourg, Portugal og Romania har ifølge Muskat sagt seg villige til å ta imot alle og behandle asylsøknadene deres.

– Ingen av dem vil bli værende på Malta, tvitrer han.

Bekrefter

Frankrikes utenriksminister Christophe Castaner bekrefter på Twitte r at landet vil ta imot 150 av dem som befinner seg om bord på Ocean Viking.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer