Måling: Høyeste EU-oppslutning på tolv år

I en ny måling sier 35,3 prosent at de ville ha stemt ja til norsk EU-medlemskap dersom det var folkeavstemning i morgen.

EU-oppslutningen øker. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
EU-oppslutningen øker. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Målingen er utført av Sentio for Nationen og Klassekampen.

Andelen som sier ja til EU, har økt fra 34,1 prosent ved den forrige målingen i november i fjor – og den har ikke vært høyere siden april 2010. Nei-andelen har falt fra 54,2 til 48,8 prosent, mens andelen som svarer «vet ikke» har økt fra 11,8 til 16 prosent.

– Det er veldig interessant at det nå er en klar utvikling ved at folk går fra å si nei til å bli usikre, sier Venstre-nestleder og EU-tilhenger Sveinung Rotevatn til Nationen.

– Flere sier også ja. Det er veldig gledelig sett fra mitt synspunkt, fortsetter han.

Støtten til EØS-avtalen har falt marginale 0,2 prosentpoeng, til 64,9 prosent.

– At det er mange som er for avtalen, står ikke i motsetning til at vi ser forbedringer for norsk arbeidsliv, norsk energipolitikk og for transportsektoren vår, sier Marit Arnstad, Senterpartiets parlamentariske leder.

Hun mener det er viktig å se på handlingsrom i EØS-avtalen og i tillegg å utrede alternativer til hvordan Norge forholder seg til avtalen i dag.

I målingen er et representativt utvalg på 1.001 personer er spurt mellom 24. og 30. mai.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer