Maja (25) funnet død

Det var levninger etter Maja Justyna Herner (25) fra Polen som ble funnet i fjellterrenget ovenfor Ørsta 5. juni. Hun har vært savnet siden november 2018.

Maja Herner forsvant sporløst fra Ørsta i november 2018. Nå er hun funnet. Foto: Privat / Politiet / NTB scanpix
Maja Herner forsvant sporløst fra Ørsta i november 2018. Nå er hun funnet. Foto: Privat / Politiet / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Møre og Romsdal politidistrikt fikk tirsdag opplyst fra Oslo universitetssykehus at DNA-analysen stadfester sikker identitet. Pårørende og den polske ambassaden er varslet.

Nå skal mannskap opp i området igjen på onsdag, opplyser stabssjef Kenneth Sætre i Møre og Romsdal politidistrikt.

Da skal det gjennomføres søk i et område med steinur og i et område som tidligere lå under snøen under fjellpartiet Nivane.

Herner meldt savnet onsdag 21. november 2018. .

Fant sko og beinrester

Det var fredag 5. juni at en mann meldte fra om funn av en sko av samme modell som den 25-åringen hadde på seg, og funn av noen beinrester fra en fot tett ved. Funnet ble gjort oppe under fjellpartiet Nivane ovenfor Ørsta sentrum.

Det ble tidlig fastslått at funnstedet ikke kunne være selve ulykkesstedet. Politiet har derfor fortsatt søkene, men uten at det er gjort flere funn.

Sætre forklarer at det også er noen punkt som det skal søkes i senere, og da i hovedsak ved Nivane. Snøsmeltingen er med på å styre tempoet på framdriften for disse punktsøkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer