17. mai-været

– Mai har startet kjølig, men det blir det snart slutt på

Meteorologene heiser flagget på Twitter og varsler over 20 grader i sør på nasjonaldagen. Våren kommer også for fullt ellers i landet.

I fjor var det strålende 17. mai-vær i Ålesund mens barnetoget fylte gatene. Også i år kan folk i byen droppe bunadscapen. Arkivfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix
I fjor var det strålende 17. mai-vær i Ålesund mens barnetoget fylte gatene. Også i år kan folk i byen droppe bunadscapen. Arkivfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Mai har startet kjølig, men det blir det snart slutt på. Varmere luftmasser er på vei mot Norge, og i løpet av uka får vi mer vårlige temperaturer, melder Yr.

I Sør-Norge vil det bli fra 10 til over 20 grader på det varmeste, nesten litt i meste laget for de varmeste bunadene.

Ifølge Yr ser det ut til at Møre og Romsdal og Trøndelag får det aller beste været 17. mai. Prognosene viser at det er her det er størst sannsynlighet for sol og over 20 grader.

I Nordland ventes det rundt 15 grader, og litt kaldere lengst nord.

I Oslo-området er det varslet litt mer skyet vær, men også der vil gradestokken trolig bikke 20 grader. I Bergens-traktene blir det litt kjøligere og delvis skyet, men ikke regn der heller.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer