Mai åpner med snø og kuldegrader

Den første maihelgen starter med kaldt gufsevær i sør, som trekker nordover. På sørøstlandet er det sendt farevarsel om snø i høyereliggende strøk.

Mange har kanskje lagt om til sommerdekk, men til helgen kan det bli hvitt på veiene i høyden. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Mange har kanskje lagt om til sommerdekk, men til helgen kan det bli hvitt på veiene i høyden. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Noen er kanskje litt takknemlige for at 1. mai-arrangementer i år er flyttet fra gater og torg til digital strømming og samling rundt skjermer.

Fra Agder og nordover til Innlandet kan det falle snø i strøk som ligger over 400 meter.

– Det er ikke nødvendigvis så store menger, kanskje 5–15 cm, sier vakthavende meteorolog Marit Berger.

Obs på sommerdekk

Hytteforbudet er opphevet, og det er langhelg. Mange hadde kanskje planlagt å reise bort.

– Det er grunnen til at vi sendte ut farevarsel. Det er sent på året, og mange har nok lagt om til sommerdekk, sier meteorologen.

Helgen blir kald og våt i Sør-Norge generelt. Mest nedbør faller på østsiden av fjellene, men det blir også byger i vest. Nord for Stad blir det trolig opphold, i hvert fall lørdag.

Nedbøren avtar i løpet av helgen på sørøstlandet, og søndag ventes etter hvert opphold. Temperaturene holder seg ganske lave.

– Det er ikke superhøye temperaturer, nei. De kan nok komme på minussiden på nattetid, og det blir nok ikke særlig mer enn rundt 10 grader om dagen heller, sier Berger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer