Magnus Carlsen vant ny Champions Chess Tour-turnering på overlegent vis

Magnus Carlsen hadde ingen problemer mot Arjun Erigaisi (19) på dag to av finalen i årets sjuende Champions Chess Tour-turnering. Carlsen slo inderen 4,5-0,5.

Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB
Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Carlsen ledet 2,5-0,5 fra dag én og trengte to poeng foran finalen med fire partier digital hurtigsjakk søndag. Carlsen trengte bare to.

Det første partiet vant Carlsen med svarte brikker etter 49 trekk uten å ha vært spesielt truet underveis. I parti to var det ny og enda større dominans, og Erigaisi måtte gi tapt i finalen som var over nesten før den begynte.

– Erigaisi spiller rett og slett dårlig når han møter verdensmesteren. Det er noe psykologisk som er et problem der, sa TV 2s ekspert Jon Ludvig Hammer.

Carlsen har storspilt i turneringen og levert 19 seirer på 28 partier. Han har blant annet tapt et parti med vilje mot amerikanske Hans Niemann.

Nordmannen trakk seg nylig trakk fra storturneringen Sinquefield Cup i USA etter å ha tapt for nettopp Niemann. I etterkant har det sirkulert hissige rykter om at årsaken var juks fra amerikanerens side.

Niemann har gjentatte ganger avvist på det mest bestemte at han gjorde seg skyldig i juks i Sinquefield Cup. Også sjefsdommeren i den årlige turneringen har benektet at det finnes indikasjoner på urent spill.

Carlsen har kun kommunisert med kryptiske meldinger om saken så langt og sagt at han vil uttale seg først etter Champions Chess Tour-turneringen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer