Magnus Carlsen slo tilbake og sikret etterlengtet triumf

Magnus Carlsen sikret sin første turneringsseier i Champions Chess Tour da han slo tilbake mot Hikaru Nakamura etter en svak start på finalens siste dag.

Magnus Carlsen tok sin første turneringsseier siden han fylte 30 år da han slo Hikaru Nakamura i finalen i den femte Champions Chess-turneringen. Foto: Heiko Junge / NTB
Magnus Carlsen tok sin første turneringsseier siden han fylte 30 år da han slo Hikaru Nakamura i finalen i den femte Champions Chess-turneringen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han imponerte med seier i det tredje partiet og dominerte med hvite brikker på vei mot en trygg remis da Nakamura måtte vinne for å tvinge fram omspill.

Etter å ha vunnet første dag trengte Carlsen bare uavgjort søndag for å vinne, men det skjedde ikke smertefritt. Han tapte første parti og var ille ute i det neste på en dag som innledningsvis var litt av en tabbefestival.

Carlsen tapte det første partiet med svarte brikker etter at begge spillere gjorde store feil. Så holdt han på å tape også det neste med hvite brikker, men Nakamura innså ikke hvor gunstig stillingen var for ham og nøyde seg med en tidlig remis.

I det tredje partiet viste Carlsen klasse da han med svarte brikker satte motstanderen under press og omsatte overtaket i en knallsterk seier etter 39 trekk.

Dermed trengte han bare remis med hvitt i siste parti for å ta sin første turneringsseier siden han fylte 30 år (30. november i fjor), og det greide han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer