Mæland: Kan komme nye innreiserestriksjoner

Monica Mæland varsler at det kan komme nye innreiserestriksjoner på kort varsel. Samtidig endrer regjeringen testreglene.

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland på pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Justis- og beredskapsminister Monica Mæland på pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Testreglene endres slik at alle som har vært utenfor EØS- og Schengen-området ti siste døgn og har positiv test ved ankomst også må ta en PCR-test på grensen.

– Man kan altså ikke gjøre det i løpet av de neste 24 timene. Man må gjøre det på grensen, sa justis- og beredskapsminister Monica Mæland under en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Hun sa at det også er sånn at alle personer som kommer til landet, og som kan holde seg hjemme i karantenetiden, blir pålagt en ny koronatest etter sju dager.

Hun sa også at smittesituasjonen globalt tilsier at det raskt kan komme nye innreiserestriksjoner.

– Derfor må vi for eksempel regne med at enda flere vil måtte på karantenehotell. Dette er endringer som kan komme på kort varsel, sa Mæland.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer