Macron, Scholz og Draghi på toget på vei til Kyiv

Statslederne fra Frankrike, Tyskland og Italia er på vei til Ukrainas hovedstad Kyiv for å møte president Volodymyr Zelenskyj, melder flere medier.

Frankrikes president Emmanuel Macron, som onsdag var i Moldova (bildet), tok torsdag toget til Kyiv sammen med Tysklands statsminister Olaf Scholz og Italias statsminister Mario Draghi, melder flere medier. Foto: AP / NTB.
Frankrikes president Emmanuel Macron, som onsdag var i Moldova (bildet), tok torsdag toget til Kyiv sammen med Tysklands statsminister Olaf Scholz og Italias statsminister Mario Draghi, melder flere medier. Foto: AP / NTB. Vis mer
Publisert

Besøket til de tre statsledernes er ikke offisielt kunngjort, men ifølge tyske og italienske medier gikk president Emmanuel Macron, Tysklands statsminister Olaf Scholz og Italias statsminister Mario Draghi i morgentimene torsdag om bord på et tog i Polen.

Det har vært spekulert på at trioen ville besøke Kyiv før G7-toppmøtet i slutten av måneden, dit Zelenskyj er invitert. Alle tre har blitt kritisert fra ukrainsk hold for å ikke være tøffe nok overfor Russland.

Ukraina håper at EU vil gi landet kandidatstatus på unionens toppmøte 23. og 24. juni. Det går av stabelen rett før G7-toppmøtet, som holdes på Schloss Elmau i tyske Bayern 26. til 28. juni.

Macron har imidlertid gjort det klart at det realistisk sett vil ta flere tiår før Ukraina kan slutte seg til EU.

Zelenskyj har også takket ja til en invitasjon om å delta på Nato-toppmøtet i Madrid 29. og 30. juni. Det er uklart om han skal møte personlig eller via videolink, slik han har gjort fram til nå.

Mer om