Macron og Putin med ny, lang telefonsamtale

Frankrikes president Emmanuel Macron og Russlands president Vladimir Putin har snakket sammen i én time og 45 minutter søndag.

Frankrikes president Emmanuel Macron snakket igjen med Russlands president Vladimir Putin på telefon søndag. Foto: Michel Euler / AP / NTB
Frankrikes president Emmanuel Macron snakket igjen med Russlands president Vladimir Putin på telefon søndag. Foto: Michel Euler / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Macron har også tre ganger tidligere snakket med Putin på telefon etter at sistnevnte beordret en invasjon av Ukraina 24. februar.

Denne gangen var det Macron som ba om samtalen. Forrige gang de snakket sammen på torsdag uttalte Macron at han fryktet «det verste var i vente» i krigen i Ukraina, og at Putins plan var å «erobre hele landet».

Putin har også snakket med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan søndag, der Erdogan ba om en våpenhvile i Ukraina og sa at Tyrkia vil bidra til å finne en fredelig løsning på krigen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer