Macron angrepet med cherrytomater under besøk i forstad

Demonstranter kastet cherrytomater mot Frankrikes president Emmanuel Macron mens han var ute og møtte folk for første gang etter søndagens presidentvalg.

MISFORNØYD: Plutselig regnet det tomater da president Emmanuel Macron møtte opp på et marked i Val d' Oise. Video: Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Macron selv ble ikke truffet av noen av tomatene, men flere tilskuere fikk grønnsaker på seg. Sikkerhetsvaktene til presidenten fikk ham raskt i sikkerhet, men presidenten selv så ut til å være upåvirket.

Det var i den fattige forstadsbyen Cergy-Pontoise, nordvest for Paris, at hendelsen fant sted. Etter å ha tilbrakt de første dagene etter søndagens gjenvalg i isolasjon mens han vurderte sine neste politiske grep, valgte Macron å dra ut til forstaden for å møte folk.

Macrons sikkerhetsvakter løfter en paraply over presidenten etter at det ble kastet cherrytomater mot ham. Foto: Benoit Tessier/Pool via AP/NTB
Macrons sikkerhetsvakter løfter en paraply over presidenten etter at det ble kastet cherrytomater mot ham. Foto: Benoit Tessier/Pool via AP/NTB Vis mer

Macron har lovet å samle et dypt splittet Frankrike. I første valgrunde, 10. april, var det den venstreorienterte rivalen Jean-Luc Mélenchon som fikk klart størst oppslutning i Cergy-Pointoise.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer