Smittevernoverlege:

Må være forberedt på at disse kommunen gjenåpner senere

Store kommuner med høyere smittetrykk i østlandsområdet vil trolig bli gjenåpnet noe senere enn andre deler av landet, sier Drammens smittevernoverlege.

Storkommuner som Drammen med høyere smittetrykk enn mange mindre kommuner, må forberede seg på en noe senere gjenåpning, sier smittevernoverlege. Foto: Terje Pedersen / NTB
Storkommuner som Drammen med høyere smittetrykk enn mange mindre kommuner, må forberede seg på en noe senere gjenåpning, sier smittevernoverlege. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Det siste døgnet er det registrert 35 nye smittetilfeller i Drammen , hvor seks av tilfellene har ukjent eller usikker smittevei.

Tallet er noe høyere enn det har vært gjennom påsken, men samtidig lavere enn nivået før påsken.

Onsdag presenterte regjeringen sin gjenåpningsplan for Norge. Men smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen ber innbyggerne sine forberede seg en noe senere gjenåpning.

– Vi må nok være forberedt på at Drammen og andre store kommuner med høyere smittetrykk på det sentrale østlandsområdet vil gjenåpnes senere enn kommuner i andre deler av landet med lavere smittetrykk, sier han.

Regjeringen håper at massetesting i skolene kan bidra til å gjøre gjenåpningen lettere. Drammen kommune har ennå ikke tatt stilling til hvordan dette kan gjennomføres.

– Det vil være en stor logistikkutfordring å teste alle skoleelever i kommunen hver uke. Helsetjenesten er allerede tungt belastet, så vi må se hvordan det kan legges til rette for en mest mulig effektiv og korrekt testing og være sikre på at det er nyttig før vi kan sette i verk dette, sier Sagberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer