Dømt til fengsel for trusler på Bybanen

Må sitte inne i ett år

En mann i 40-årene er dømt til ett år i fengsel for blant annet å ha truet tilfeldige passasjerer med softgun på Bybanen i Bergen.

Passasjerer kastet seg ut døra på Bybanen i frykt for å bli skutt. (Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix)
Passasjerer kastet seg ut døra på Bybanen i frykt for å bli skutt. (Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han må også sone for grove trusler mot politiet, skriver Bergens Tidende.

Det var i midten av januar at mannen ble pågrepet etter å ha gått rundt med en softgun på Bybanen og Torgallmenningen.Inne på Bybanen rettet mannen våpenet mot flere passasjerer og skapte en svært truende situasjon.

I dommen kommer det fram at en av passasjerene som ble siktet på, kastet seg ut av døra for å komme unna i frykt for å bli skutt.

Politiet rykket ut med flere politibetjenter som fant mannen i Byparken. Der oppsto en situasjon hvor politiet trakk våpen og ba ham om å legge fra seg våpenet.

Han skal først ikke ha etterkommet dette og ropte «skyt meg da» flere ganger før han trakk våpenet mot sitt eget hode, ifølge dommen.

Først da mannen ble pågrepet noen minutter senere, forsto politiet at det var snakk om en softgun, og ikke et ekte våpen.

Siden episoden på Bybanen har mannen sittet i politiets varetekt. Retten understreker at mannen har hatt et langvarig problem med rusmisbruk og at handlingene har skjedd i ruset tilstand.

Under soningen vil det legges til rette for at han får behandling for rusproblemene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer