Må kutte rundt 30 årsverk

Mediekonsernet Amedia må kutte om lag 30 årsverk i sine regionale salgs- og annonseselskaper.

Foto: Frederik Ringnes / NTB
Foto: Frederik Ringnes / NTB Vis mer
Publisert

– Den negative makroøkonomiske utviklingen påvirker Amedia på lik linje med resten av mediebransjen, med sterk kostnadsvekst kombinert med kraftig fall i annonseinntektene. Samtidig fortsetter det strukturelle skiftet fra papir til digitale flater, sier konserndirektør for mediehus i Amedia, Morten Nilsen, til Kampanje.

Nilsen sier at situasjonen er krevende, men at Amedias selskaper har tatt, og må fortsette å ta, nødvendige grep for å sikre den redaksjonelle finansieringen.

De ansatte i de regionale selskapene ble i forrige uke informert om situasjonen av sine ledere, forteller Nilsen.

I fjor etablerte Amedia en rekke nye salgsavdelinger som følge av konsernets geografiske inndeling. Disse åtte avdelingene har rundt 350 ansatte hver. Nå skal alle disse nedbemannes.

– Å bli færre folk er selvsagt vanskelig, og det er krevende beskjeder å få. Men salgsselskapene gjør sitt ytterste for at denne prosessen blir så skånsom som mulig for de berørte. Med den negative utviklingen i annonsemarkedet over tid er det dessverre helt nødvendig å gjøre disse tilpasningene for å sikre finansieringen av journalistikken, sier han.

Amedia er Norges nest største mediekonsern etter Schibsted. Konsernet eier 89 lokalaviser, Nettavisen, Nationen, 11 lokale nettsteder, 4 fagtidsskrifter og 1 lokalradio.

Amedia lokal eier 25 prosent og Amedia AS eier 14 prosent av NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer