Steve Bannon

Må fortsatt møte i retten

Steve Bannon, eks-rådgiver til Donald Trump, må møte i retten neste uke tiltalt for å ha vist forakt for Kongressen, selv om han vil vitne i kongresshøringen.

Tidligere politisk strateg Steve Bannon skal være innstilt på å vitne om kongresstormingen. Men han må fortsatt stille i retten neste uke tiltalt for å ha vist forakt for Kongressen. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Tidligere politisk strateg Steve Bannon skal være innstilt på å vitne om kongresstormingen. Men han må fortsatt stille i retten neste uke tiltalt for å ha vist forakt for Kongressen. Foto: Alex Brandon / AP / NTB Vis mer
Publisert

I helgen ble det klar at Bannon skal ha ombestemt seg og likevel vil møte til høringen om kongresstormingen. Mandag bestemte en dommer at Bannon fremdeles må møte i retten neste uke for det han er tiltalt for.

– Jeg ser ingen grunn til å usette denne saken ytterligere, sa dommer Carl Nichols, ifølge amerikanske medier.

I november i fjor ble Bannon pågrepet og tiltalt i en føderal storjury for å ha vist forakt for Kongressen. Han er også tiltalt for å ha nektet å levere dokumenter som svar på komiteens stevning.

Hans advokat har forsøkt å utsette starten av rettssaken til oktober for å unngå at den ble holdt samtidig med den offentlige høringen i kongresskomiteen, men det ble mandag avvist.

Helgens snuoperasjon ble av aktoratet omtalt som et «siste forsøk på å unndra seg ansvar».

(©NTB)

Mer om